slow cooked



- recepten voor zowel slowcooker als oven / fornuis
- goede afwisseling vlees, gevogelte, vis en vega
- wereldgerechten, dus voor ieder wat wils

- zoeken op vleessoort: handig als je al wat in huis hebt- gezond en smaakvol

IN HET KORT
Slow cooked -Olivia Andrews 
100 gerechten uit de oven, slowcooker en van het fornuis 

Wie in 15 minuten aan tafel wil kan dit kookboek beter overslaan … Maar houd je van koken, gezond genieten en heb je even tijd? Dan is Slow cooked zeker een aanrader! In dit kookboek staan 100 gerechten die je zowel in een slowcooker (ook wel crockpot; een elektrische buitenpan met uitneembare aardewerken binnenpot) als in de oven of op het fornuis kunt bereiden. En daarmee kan dus eigenlijk iedereen 'slow' koken. 

Het kookboek wisselt in 240 bladzijden vlees, gevogelte, vis en vegetarisch goed af. En met de sectie zoet is ook aan de zoetekauw gedacht.Blader je door het boek, dan ga je kriskras de wereld over: van Marokko naar Vietnam, van Frankrijk naar Jamaica. De lichte opmaak en kleurrijke fotografie geven hem een aantrekkelijke uitstraling. Het was dan ook moeilijk om 2 testgerechten te kiezen! Uiteindelijk zijn het de Franse rundvleesstoof Boeuf Bourgignon en een vegetarische lasagne met bloemkool, knolselderij en pompoen geworden. De recepten zijn eenvoudig omschreven en makkelijk te volgen. Let wel goed op welke bereidingswijze je volgt (in mijn geval 'gewoon' op het fornuis), want de volgorde kan onderling iets verschillen. Bij een aantal recepten staan alternatieve vleessoorten genoemd, en ook kun je in het register achterin zoeken op vleessoort. Handig als je bijvoorbeeld al vlees in huis hebt. 

Bij slow cooking laat je vlees, groente, saus of soep langzaam én op lage temperatuur garen. Hierdoor hoef je nauwelijks nog vet toe te voegen, wordt vlees botermals en zijn de gerechten extra smaakvol omdat ingrediënten intact blijven. Een gemiddeld recept uit dit kookboek kost al gauw 6 uur bereidingstijd (oven / fornuis ca. 2,5 uur). Maar de geuren die tijdens het bereiden vrijkomen maken dit ruimschoots goed! Kook je met een slowcooker dan kun je ’s ochtends alle ingrediënten erin doen, naar je werk gaan en bij thuiskomst opscheppen. Doordat hij op elektriciteit werkt en het eten door de lage temperatuur praktisch niet kan aanbranden kun je hem met een gerust hart de hele dag aan laten staan. Een echte dagtaak heb je er dus niet aan. 

Conclusie: Zowel de gemaakte Boeuf Bourgignon als de vegetarische lasagne waren erg lekker! De recepten zijn dan ook gelijk doorgegeven aan onze gasten. Slow cooked smaakt naar meer, wij zijn nog lang niet uitgekookt. 

Beoordeling: 4,5 vorkjes (4,5/5)                            door: Annebeth Westra








Foto: Slow Cooked kookboek










Foto: Annebeth Westra